aloe vera

ALOE VERA

Medicijnplant – Toverstaf – Wonderplant – Brandplant – Plant van onsterfelijkheid – apotheek in een pot
aloe-vera

Wat is  Aloe  Vera?

Aloe Vera is een van de oudst bekende medicinale planten. In het oude Griekenland gebruikten de doctoren de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij balsemen.

Aloe vera is een cactusachtige plant, familie van de lelie- en uiachtige planten. Hij groeit in de warmere gebieden, met name Curacao/Bonaire.

Wat  doet  Aloe  Vera?

In Aloe Vera Gel, bestaande uit > 90% pure Aloe Vera, zitten stoffen die ervoor zorgen dat

  • het maagdarmkanaal op natuurlijke manier wordt gereinigd,
  • de opnamecapaciteit van de vitamines optimaal is,
  • en dat daarnaast de voedingsstoffen beter opgenomen en getransporteerd worden door  het lichaam, waardoor men zich vitaler/beter/ fitter gaat voelen!

De “gel” uit het hart van de plant is door een bepaald (gepatenteerd) proces uit de plant gehaald, op natuurlijke wijze gestabiliseerd, terwijl de gebruikelijke heilzame kracht geheel intact blijft. Dit werd in 1968 tot stand gebracht door dr. Bill C. Coats, een praktiserend apotheker uit Dallas in Texas, USA, een man met een droom; wist alle voordelen van Aloe Vera bereikbaar te  maken voor miljoenen mensen over de hele wereld. Sindsdien heeft de Aloe Vera Gel zijn intrede gedaan in de geneeskunde, sport, ten behoeve van bevordering gezondheid/schoonheid en ten behoeve van de dierenverzorging.