Wat is orthomoleculaire geneeskunde

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Het woord orthomoleculair komt uit het Grieks: Ortho staat voor goed of juist en Moleculair betekent molecuul. Het is dus de geneeskunde die uit gaat van de juiste of goede moleculen in het lichaam. Je kunt het ook anders verwoorden. Het is de geneeskunde die kijkt naar hoe alle lichaamsprocessen werken, wat het lichaam nodig heeft voor deze processen en als het lichaam ziek is, welke stoffen nodig zijn om het lichaam weer gezond te krijgen.
bonusan
Gelukkig komen de laatste jaren steeds meer bewijzen m.b.t. de relatie tussen voeding en gezondheid. Door middel van wetenschappelijk onderzoek wordt er steeds meer duidelijk over hoe lichaamsprocessen verlopen, wat het lichaam voor deze processen nodig heeft en hoe we verstoringen kunnen oplossen met de stoffen die het lichaam zelf gebruikt voor de normale processen.

Gezonde voeding staat in dit alles natuurlijk centraal.

Helaas zijn wij met z’n allen een beetje vergeten wat belangrijk is om gezond te blijven. Het lichaam heeft eigenlijk alleen maar de juiste voeding nodig om gezond te blijven. Als de voeding niet alle stoffen bevat die het lichaam nodig heeft dan gaan er lichaamsprocessen uit balans en krijgen we gezondheidsklachten.

Als er gezondheidsklachten zijn, zullen we moeten gaan bekijken waarom deze klachten optreden. Door middel van voeding (de juiste stoffen weer geven) en vaak door het geven van extra voedingssupplementen kunnen we heel veel klachten weer verhelpen.